משטח קוורץ
המשטח המוכר כשיש אבן קיסר,
כיום ישנם חברות שונות שמייבאות את הקוורץ
יתרונות:
- ניתן לשחק עם עובי הקנט לדקק למראה מנימליסטי או לעבות למראה מיוחד, קנט מעצור מים, קנט מקור ציפור למראה אנגלי
- שיש בעל עמידות חזקה ביחס לשאר המשטחים
קנט מקור ציפור בשיש קואנטרו
חסרונות:
- מניפת צבעים וטקסטורות קלאסית ולא מאוד מתקדמת
- אינו עמיד בחום גבוה, ולכן נשתמש במשטח מגן מתחת לסיר חם, תבנית תנור ..
משטח גרניט פורצלן
כן, אותו חומר כמו הגרניט של הריצוף
הדפס על אבן מעובדת
יתרונות:
- מגוון טקסטורות , מתחדש ומגוון.
- יש לו גימורים שונים מט משי, מבריק ברמת ברק גבוהה אשר מקנה לנו אפשרות להתאים לסגנון העיצוב הנבחר
- משטח עמיד בחום עד 300 מעלותמה שנותן לנו אופציה להוציא תבנית תנור רותח לדוג' ולהניח ישירות על המשטח
שיש גרניט פורצלן בעובי חומר 12 מ"מ
חסרונות:
- לא ניתן לבצע קנט מעצור מים או קנט מקור ציפור וכד'
- היות והוא חומר מעובד תלוי בחברה ברמת צפיפות החומר,
מה שגורם לחומר להיות רגיש למכות או שברים בפינה ובחיבורים.
לכן חשוב לעבוד מול מעבד שיש אמין ובעל נסיון עבודה עם משטחי גרניט.
גרניט טבעי
חומר טבעי שנחצב באדמה
יתרונות:
- מגוון טקסטורות , גימורים מיוחד וייחודי.
בגלל היותו חומר טבעי, אין משטח אחד דומה לשני,
ולכן בחירת פלטת השיש תעשה במפעל השיש - שיש נחשב לחומר חזק
- עמיד לחום
חסרונות:
- ישנם הרבה פלטות סוג ב' שלא עברו בקרה
ורמת צפיפות החומר נמוכה, מה שיגרום בהמשך לשברים וסדקים.
ולכן, חשוב לקנות במקום אמין, ולא להתפתות למחירים זולים. - בגלל היותו חומר טבעי,
לא ניתן לתת עליו אחריות.
שיש השראת
מוצר חדש שנכנס לעולם המטבחים
לפני כ- 4 שנים הוא הגיע לארץ
שיש השראתי מאופין בעמידות גבוהה מאוד לחום
ניתן לשלב את כיריים מובנות בתוך משטח העבודה
גוף החימום נמצא מתחת למשטח השיש
ונשאר לנו לבשל על משטח שיש חלק וקל לניקוי
ולקבל מראה יפה, נקי ומודרני.
איך זה נראה בפועל: